Blinderen / Tinten

Het tinten van autoruiten gebeurd met zonwerende raamfolies, speciaal ontworpen om inkijk en warmte tegen te gaan. Door een unieke procedure, waarbij de polyester folie uit 6 gemetaliseerde lagen kan bestaan, hebben deze raamfolies een zeer lange levensduur en garanderen deze films op een autoruit een warmtewering van minimaal 30 tot 70%. Het hoge UV-block (98%) houd verkleuring tegen. Om inkijk te voorkomen worden vaak de donkere tinten gebruikt. Doordat de folies, waarmee wij werken, altijd van een krasvaste coating zijn voorzien, zal de folie niet beschadigen bij het wassen en reinigen van de ruit.

De raamfolies remmen de lastige reflectie van eventuele tegenliggers en objecten. Tevens worden de hinderlijke lichtstralen van medeweggebruikers dusdanig gereduceerd dat de hinderlijke schittering weg is. Er is nog een andere vorm van veiligheid bij het gebruik van raamfolie, het risico van rondvliegende glasscherven (bijvoorbeeld bij een aanrijding) wordt verkleind wanneer er een raamfolie is geïnstalleerd. Deze folie houdt namelijk de glasscherven bij elkaar wanneer de ruit breekt of splintert.

Doordat de inkijk tot het minimum beperkt kan worden, zullen inbrekers niet zo snel uw auto uitkiezen als doelwit. Met de juiste keuze van de raamfolie is het mogelijk dat uw waardevolle spullen van buitenaf niet meer te zien zijn, terwijl u wel gewoon naar buiten kunt kijken. Men zal zich dus wel bedenken om al de moeite te nemen om uw auto of bedrijfswagen open te breken. Steeds meer verzekeringsmaatschappijen eisen dan ook dat de ramen getint worden.

Wetgeving tinten en blinderen. Lees hier meer . . .

slide3