Ruitenboer Autoglasschade Almere

Jeroen-LeverDe Nederlandse autoglasmarkt wordt gedomineerd door grote spelers. In Almere is echter een eenpitter gevestigd die het opneemt tegen de grote jongens. En dat doet-ie zeker niet onverdienstelijk.

U zoekt een bedrijf voor het repareren, vervangen of tinten van uw autoruit en u heeft het liefst een bedrijf uit de regio Flevoland / Noord- Holland, dat u vriendelijk en persoonlijk te woord staat en u deskundig advies geeft. Dan is Ruitenboer Autoglasservice het bedrijf dat u zoekt. Opgericht om de klant (particulier/autohandelaar) of bedrijven met eigen wagenpark, beter en efficiënter van dienst te kunnen zijn.

Ruitenboer Autoglasservice is gevestigd in Almere en is een betrouwbare en dynamische onderneming en al jarenlang een begrip in de provincies Flevoland en Noord-Holland.

De naam Ruitenboer Autoglasservice staat voor betrouwbaarheid, hoge kwaliteit en een persoonlijke dienstverlening bij het herstellen van autoglasschade en reparatie werkzaamheden. Wij voeren vrijwel alle reparaties op locatie uit in heel Flevoland en Noord-Holland. Eventueel kunnen wij, in overleg, ook uw auto halen en weer terugbrengen. In bijna alle gevallen zijn wij goedkoper dan de concurrent. ”De klantenkring van Ruitenboer Autoglasservice bestaat voor een deel uit particulieren die hem via de Gouden Gids of mondreclame weten te vinden. “De mondreclame is voor mij het belangrijkste.”

Het grootste deel van de klantenkring bestaat uit garagebedrijven in zijn regio, waar hij kind aan huis is. Niet alleen personenwagens met glasschade worden hersteld, maar ook busjes en kleine vrachtwagens. “De garagebedrijven zijn het belangrijkste. Die blijven immers komen met werk. Bij de overbuurman herstel ik één keer een ster of vervang ik de ruit en daarna is het over.”

Zwaar

Ruitenboer Autoglasservice kan autoruiten met een ster herstellen als die niet veel groter is dan een muntstuk van twee euro. De ster wordt schoongemaakt, waarna onder hoge druk een kunsthars in de beschadiging wordt gepompt. Na het uitharden van de hars is de schade vrijwel onzichtbaar hersteld. Als de schade groter is, moet de ruit worden vervangen. “Ik kan vrijwel alle autoruiten leveren. Mijn leverancier, Pilkington, zit in Amsterdam Zuid-Oost. Als er echt haast bij is, rij ik even heen en weer om de ruit op te halen.”

Bij moderne auto’s zitten tegenwoordig vrijwel alle ruiten in de carrosserie gelijmd, met een kit op polyurethaan basis. Na het losmaken van de ruit wordt de oude kit verwijderd en de nieuwe aangebracht, waarna de ruit kan worden geplaatst. Dat laatste is gezien het gewicht van de ruit nog geen sinecure. “Bij een personenauto kan ik het nog alleen af, maar als het groter wordt, heb ik echt even een handje nodig. Dat is gewoon te zwaar.”

Ruitenboer Autoglasservice denkt nog niet aan uitbreiden. “Ik kan het prima redden zo en heb alle vrijheid om bijvoorbeeld de kinderen naar sport te brengen. Mijn vrouw werkt ook voor een deel mee en het is de bedoeling dat ze in de toekomst nog meer gaat doen. Het zou natuurlijk wel leuk zijn om met iemand te kunnen samenwerken. Nu breng ik de dagen toch grotendeels alleen door. Maar personeel, nou nee, voorlopig even niet.”Overigens herstelt en vervangt Ruitenboer Autoglasservice niet alleen autoruiten. Ruitenboer Autoglasservice brengt ook blinderingfolie aan. “Een leuke business, waar een goede boterham mee te verdienen valt”. “Je moet het wel onder de knie krijgen, want het rimpelloos aanbrengen van de folie is niet eenvoudig. Ik ben ervoor op cursus geweest.”

over-ons